ali ام دی اف و هر آنچه باید در مورد ام دی اف بدانید

ali بدون دیدگاه

2 دقیقه مطالعه

نام ام دی اف را به احتمال زیاد همه ما شنیده‌ایم و می‌دانیم نوعی ورقه ساخته شده از ترکیبات چوبی است که در وسایلی مانند سرویس خواب و کابینت و کمد و… به کار می‌رود.

اما سوال بسیاری از افراد این است که ام دی اف چیست و چرا به آن گفته می‌شود؟

ام دی اف یک ماده بسیار رایج در صنعت مبلمان، سرویس خواب، کابینت سازی و هر چیز دیگری است که با چوب سر و کار دارند. بسیاری از خریدارن و حتی فروشندگان با این واژه آشنا هستند، اما به طور دقیق نمی‌دانند که ام دی اف چیست و چه ترکیباتی دارد، از چه چیزی تشکیل شده و چه کاربردهایی دارد؟

و این که آیا ام دی اف مفید است یا مضر و در واقع اینکه ام دی اف چه معایب و مزایایی دارد؟

 

 

ام دی اف چیست؟

ام دی اف به معنی «تخته فیبر با چگالی (دانسیته، تراکم) متوسط» است که نوعی فرآورده چوبی محسوب می‌شود و در وسایلی مانند سرویس خواب و کابینت آشپزخانه به کار برده می‌شود. تخته فیبر، با هر تراکمی، از فیبر چوبی ساخته می‌شود که در واقع ترکیبی از تکه‌های ریز چوب نرم و چوب سخت هستند.

این ترکیب با مقداری رزین و موم مخلوط شده و در معرض گرما به هم فشرده می‌شود (پرس می‌شوند) تا تخته فیبر بدست آید. این تعریف تخته فیبر در عبارت MediumDensity Fibreboard یا همان ام دی اف بود

 

مقاومت ام دی اف در برابر رطوبت

در ام دی اف نسل جدید پیشرفته زیست محیطی ام دی اف صددرصد ضد رطوبت است بطوریکه حتی با چند روز و هفته غرقه در آب بودن یا در محیط مرطوب قرار گرفتن جذب رطوبت نخواهد داشت .

دو کلاس برای ام دی اف نسل قدیم در رابطه با مقاومت در برابر رطوبت وجود دارد یک ام دی اف  بر اساس استاندارد EN622-S برای استفاده در مصارف عمومی در محیط مرطوب و دیگری ام دی اف HLS که اوراق متحمل بار در محیط مرطوب می باشد.

موارد استفاده ام دی اف مقاوم علاوه بر مناطق مرطوب در مبلمان حمام و دستشویی و کابینت دور ظرفشویی ، کف پوشها ، پنجره ها ، پله ها ، بیل برد ها و … است.

اما ام دی اف نسل جدید پیشرفته زیست محیطی را می توان حتی در دیوار داخلی حمام نیز کارکرد

 

 

مزایای ورق های ام دی اف

تنوع محصول در طرح روکش ، نوع ، ضخامت ، چگالی و تراکم ذرات قابلیت برش ، سمباده کاری ، ماشین کاری

روی ام دی اف کاملا صاف بوده و هم براق و هم مات دارد

قیمت ارزانتر ام دی اف نسبت به چوب

قابل اتصال راحت ام دی اف بوسیله چسب چوب

ام دی اف در برابر رطوبت و خش مقاوم است

 

روش های استفاده از ام دی اف

ام دی اف به صورت خام یا روکش شده در تولید مبلمان ، کمد ، تخت، کابینت آشپزخانه، جاکتابی، میز و صندلی ، پوشش دیوار ، پوشش سقف ، انواع قفسه، کف پوش بصورت پارکت و تایل ، وایت برد، بیل برد، و هر کجا که چوب و تخته مصرف دارد مصرف می شود. بیشتر ام دی اف روکش شده یا رنگ شده مورد مصرف دارد بطور خلاصه موارد مصرف عبارتند از : ورق های خام بدون روکش ام دی اف ورق روکش شده و لبه های ابزار خورده ام دی اف پروفیل های روکش شده یا خام ام دی اف چسباندن پروفیل های ام دی اف روی صفحات

مطالب مرتبط
برچسب ها

دیدگاه ها برای این نوشته بسته می باشد